17 / 01 / 2016
ارسال شده توسطسید محمود جعفری در عناوین کل مطالب, مطالب علمی | 0 نظر
. Taxus baccataسرنوشت . درختان سرخ دار ایران در شمال
http://md-jafari.world-watch.of-water.com/media/uploads/2016/01/91319729499952676081-1.png پزوهشگر ونويسنده سيد محمود جعفري (بنام يكتا خداي عالم وبنام هستي ها)
پزوهشگر ونويسنده سيد محمود جعفري (بنام يكتا خداي عالم وبنام هستي ها)
مسيري ديگر براي تماشاي اين مطلب كه وديو است و( ويديوها) ديگر .درگوگل بنويسيد وديوهاي سيد محمود جعفري منابع طبيعي فارس .درانجا هم وديوهاي اينجانب استفاده كنيد. در بعضي مواقع كه فيلم مشاهده نمي شود . فلش يا كمان ذيل يا سمت راست در بعضي مناتورهاي ديگر.كليك كنيد..براي سرعت انترنت.و مشاهده فيلم.
(ازاب تا زندگي)
كاش انسانها تو را بهتردرك ميكردند. از نوراباد ممسني فارس تا شمال ايران اقليم و مردم چه مي گويند وچه نياز دارند ايا همه به دنبال نابودي طبيعت اند يا راه چاره براي زندگي ندارند جز از طبيعت استفاده نمايند؟
سُرخدار (نام علمی: Taxus baccata) نام گونهای درخت سوزنیبرگ است از تیره سرخداریان (Taxaceae).
این گونه را میتوان میراث زنده و شاهکار جنگلهای طبیعی شمال ایران دانست. از نظر تنوع زیستی و حفظ ذخائر ژنتیکی و بومشناسی یکی از گونههای منحصربهفرد و مهم منطقه هیرکانی و باقیمانده از دوران سوم زمینشناسی است.
سرخدار درختی است سوزنی برگ، سایه پسند و دارای پوست فلسدار. چوب درون آن به رنگ قرمز شاه بلوطی و برگهای آن دائمی و همیشه سبز است که در قسمت پایینی درخشان و براق است و نیاز به خاک مرطوب دارد. بلندی درخت به ۹ تا ۳۰ متر و قطر آن به ۳ متر میرسد. رشد آن بسیار کند و رویش ارتفاعی آن سالانه ۱۰ سانتیمتر است. میوه نوع ماده آن به رنگ قرمز و نوع نر آن برنگ زرد که هر دو غیر سمی است. بذر سرخدار توسط پرندگان از جملهقرقاول پخش میشود. سنجابها نیز به انتشار بذر سرخدار کمک میکنند.

